Szállítás hűtős furgonnal

hűtős furgon2_1

Hogyan tudunk eredményesen dolgozni egy hűtős furgon segítségével

A legtöbb szállítással kapcsolatos ügyintézés és szervezés nem egyszerű folyamat, amiről érdemes egy kicsit többet megtudni mindenkinek. Akár most jutott oda egy vállalkozás, hogy szüksége lesz egy hűtős furgonra, akár már hosszú évek óta foglalkozik az ember szállítmányozással, egy kis segítség mindig jól jöhet. Az extra információk és tanácsok segíthetnek hatásosabbá tenni a munkát. Nézzük is meg tehát, hogy miket érdemes tudni, mit szállítunk hűtős furgonnal, bérelni vagy inkább saját járművet venni a jobb megoldás, és persze az sem mindegy, ki vezethet egy ilyen nagyobb és specifikus gépet. Essünk is neki a legfontosabb tudnivalók ismertetésének.

A hűtős furgonnal való szállításról: mit tudunk ilyen módon eljuttatni más helyre?

A legtöbb élelmiszer persze a hűtős furgon szolgálataira szorul, azonban ez korántsem jelenti azt, hogy ez lenne az egyetlen felhasználási módja a járműnek. Sok növényhez, virághoz kellhet állandó hőmérséklet, kényes termékek hűtése elengedhetetlen lehet. Néha a legmeglepőbb dolgokat tudjuk ilyen módon szállítani. Egyeseknek egyesen a szállítási szabályzatba foglaltan találhatók ilyen információk, más termékeket pedig egyszerűen a biztonság kedvéért szállítanak így. A legelterjedtebb felhasználási mód persze még mindig az élelmiszerek szállítmányozása. A legtöbb termék, amely nem a szárazárukhoz tartozik, ilyen módon jut el a boltok polcaira, az éttermekbe, a feldolgozó üzemekre. Legjobban az állati eredetű élelmiszerek esetében van szükség az állandó és hűvös környezetre. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy ezeket a termékeket mindig ugyanabban a raktérben lehet szállítani, hiszen eltérhet a tárolási igényük és persze nem feltétlenül szállíthatók azonos hőmérsékleten, így a vállalkozások néha igencsak nehéz helyzetbe kerülhetnek ennek következtében.

A tejtermékekre ez persze kevésbé igaz. Ha logikusan gondolkozik az ember, a boltba belépve is a legtöbb tejtermék, így a sajtok, joghurtok, kefírek és tejfölök mind egy helyen helyezkednek el. Persze tejtermékek között is vannak kivételek, a tejes fagylaltokat természetesen fagyasztóban tárolja az ember, és fagyasztó funkcióval rendelkező járművön jut el a boltok polcaira.

hűtős furgon2_2

A húsokkal már más a helyzet. A legtöbb húst tartalmazó terméket fagyasztva szállítjuk, ha erre van lehetőség a hűtős furgonon, akkor ott, ha pedig nem, akkor erre készült jármű segítségével tudjuk őket biztonságosan eljuttatni a cégekhez, vásárolókhoz. A húsnál különösen fontos az előírások pontos betartása, hiszen nem csak könnyen romlanak a húsok, és pazarlás lenne az állatok életét így elpazarolni, de persze számos betegség képes ilyen körülmények között terjedni húsokról, tojásokról és még sokfajta élelmiszerről.

A hűtős furgon szolgálatba állítása: béreljük vagy vásároljuk?

Hogyha az ember céges döntéseket hoz, akkor megfontoltan kell dönteni, hiszen egy rossz nagyobb anyagi kiadás, és vége is lehet a játéknak. Azonban nem feltétlenül kell az embernek a nyakába vennie ekkora terhet. A legtöbb cég már inkább bérel, mint vásárol. A vásárlás sok előnytelen aspektussal rendelkezik, nagy kiadás és persze nem is biztos. Mindig gondolnunk kell a karbantartásra, a vizsgáztatásokra, a legtöbb alkatrész beszerzése pedig igen körülményes feladat az ilyen nagyobb gépeknél.

A hűtős furgon bérlése olcsón megoldható feladat, összességében jobban megéri, mint a saját jármű összköltsége még hosszú éveken át. Főleg akkor nagy előny, hogyha nem minden hétköznap szükséges egy vállalkozás számára, ekkor igencsak nagy ráfizetés lenne a saját hűtős furgon tartása. Nem csak az ára borsos és termel számos extra kiadást, de még csak az elhelyezése is sokszor nehéz feladat lehet. Érdemes tehát minden ilyen aprónak tűnő, ám komoly szempontot is fontolóra venni, amikor az ember választás elé kényszerül. 
Budapestieknek tudom ajánlani a Határautó oldalát, ahol a legtöbb információt megtalálhatjuk a honlapon. Ez fontos, hiszen az embernek jól meg kell fontolnia a döntését. Ismernie kell a kölcsönző árait, szabályait, hogy pontosan mi tartozik bele a bérlés költségébe. És persze az sem mindegy, hogy az ember milyen járművet választ. A Határautónál ebben fénykép és részletes leírás is segítségünkre lesz, a döntés tehát könnyen és gyorsan meghozható: http://www.hatarauto.hu/hutoauto/.

hűtős furgon2_3

Ki vezetheti a hűtős furgont?

A hűtős furgon vezetésére vonatkozó szabályokat megtalálhatjuk minden kölcsönző weboldalán, szabályzatában. Persze ez attól is függ, mekkora az adott jármű, azonban könnyen előfordulhat, hogy a B kategória fölé kell mennie az embernek. Mindenképpen szükségünk lesz tehát egy olyan személyre már a bérleti szerződés megkötése során, aki tudja, hogyan kell elvezetni a hűtős furgont. Ez a napok számától függően lehet munkás, de akár néhány hónap alatt valamelyik tulaj is kitanulhatja a nagyobb járművek vezetésének művészetét, hogyha a vállalkozás életének minden kis részletét a saját kezében szeretné tartani az ember. A hűtős furgon segítségéért megéri.