Okos döntés a mosoda? Számomra az volt

mosoda1_3

Élet egy mosoda mellett

Új helyre költöztünk három évvel ezelőtt, ami éppen egy mosoda mellett helyezkedett el. Korábban nem nagyon gondolkoztam azon, hogy profi kezekre bízzam a mosás egy részét, hiszen ha már megvolt a lehetőség, legalább ki akartam próbálni a dolgot. És nem kellett csalódnom! Már az első alkalom előtt lehetőségem volt szomszédként megismerkedni a tulajjal, aki sokat mesélt arról, milyen remek lehetőségeket találhat az ember egy ilyen helyen. Először is, a mosoda mindenféle textillel foglalkozik, nem csak a kifejezetten emberre való ruhákat vihetjük erre a helyre, amiről nekem korábban kifejezetten sok tudásom nem volt, így meglepetésként ért ez az információ. Máris terveket kezdtem hát szőni, hogy az enyhén elszíneződött szőnyeggel majd teszek egy próbát, és így is tettem. Ma már mondhatjuk, hogy pontosan tudom, mit és mikor éri meg a mosoda kezeibe adnom, és melyek azok a textil-problémák, amiket én is könnyen meg tudok oldani.

mosoda1_1

A mosoda előnyei

Számomra az otthoni mosás sokszor rémálom volt. Jó, persze, az ember annyit megtanul, hogy külön mossa a színes és a fehér ruhákat, hogy a piros-narancssárga szín esetleg fog, és persze a hőfokot sem szabad eltúlozni. Bevallom őszintén, én összesen egy programot használtam a sok közül a saját mosógépemen, de meg is volt az eredménye időnként. Vannak olyan ruhadarabok azonban, amelyekkel nem éri meg ilyen gondatlanul bánni. Mindenki ruhatárában rejtőzik néhány olyan darab, amit különleges alkalomra vásárolt, vagy csak megtetszett neki a kirakatban, és egyszer az életben kiadott rá egy nagyobb összeget. Gondolom, akiknek a ruhatára olyan darabokból áll, ahol sok ilyen drágább ruhanemű található, már rég felfedezték a mosoda kényelmét és biztonságát, így most inkább azokhoz szólok, akik korábban nem gondoltak erre a megoldásra valami miatt. Sokan spórolni szeretnek inkább, másoknak a háziasszonyi hiúság nem engedi, hogy kiadják a kezükből a munkát, azonban jobb az életet néha praktikusabban élni, mint makacs módon ragaszkodni a saját kézzel végzett munkához. Én legalábbis ezt a nézetet vallom. A legjobb a mosodában, hogy így az embernek nem kell izgulnia azon, hogy valamit elront. Ha saját kézzel tisztítanám ezeket a drágább darabokat, a sok kipróbált bolti szer és a netről kikeresett házi praktika bizonyára már teljesen odavágta volna az anyagot.

Ezt kínálja tehát nagyvonalakban egy mosoda: biztonságot, profizmust és persze jó árakat. Otthon természetesen úgy gondoljuk, hogy olcsóbban megúsznánk a dolgot, ez azonban nem feltétlenül van így, hogyha beleszámítjuk az extra mosószereket és a sok fejfájást, amit egy makacs folt kiszedése jelenthet. Érdemes tehát felkeresni egy üzletet: https://www.oceantisztitoszalon.hu/.

A mosoda különlegessége

A mosoda ahogy már említettem, persze nem csak az egyszerű ruhaneműk miatt olyan jó. Ahogy mindennap elhaladok az ajtó előtt, számos másfajta textilt is látok ott. Még az sem meglepő, hogy egy-egy menyasszonyi ruha bukkan fel áttetsző csomagolásban az egyik akasztón. A tulajnál egyszer megkérdezte, mennyire sűrűn kell ilyen jellegű problémákkal foglalkoznia, és a válasz meglepő módon az volt, hogy nagyon is sokszor kap báli ruhákat, esküvői öltözékeket. Ezeket az emberek még kevésbé merik saját kézzel tisztítani, hiszen egyrészt nagyon bonyolult, másrészt sokba kerülnek, a nagy nap előtt pedig senki nem bízza véletlenre a dolgot, hogyha éppen a vörösbor vagy egy igazítás közbeni tűszúrás okozta vércsepp jelent meg az egyébként makulátlan fehér darabon.

mosoda1_2

A tulaj szerint a másik jellegzetes problémát a bőr áruknak a kifakulása jelenti, amire sokan azt hiszik, hogy menthetetlen, pedig még több évig is jó lenne egy-egy darab, hogyha jobban utána néznének a tulajok a lehetőségeknek. Ez számomra is új információ volt, és kapva is kaptam a lehetőségen, mert nekem is volt egy olyan bőrkabátom a szekrényben, amit évek óta nem hordtam szívesen, mert kissé lelakottnak tűnt, azonban kidobni sem volt szívem, mert a többi ruhámhoz képest rengeteget szántam erre az egy darabra. Ki kellett tehát próbálnom ezt a lehetőséget, és ebben sem kellett csalódnom, amikor legközelebb a mosoda tulajánál jártam, egy olyan kabát fogadott, amit újra emberek közé is fel lehetett venni. Majd’ kiugrottam a bőrömből, mert ez volt az egyik kedvenc ruhadarabom, a bőrhöz tényleg mindig illik és mindenkinek jól is áll.

A mosodáról összességében

Én mindenkinek csak ajánlani tudom. Ha valaki nekem korábban elmondja ezeket a dolgokat, már sokkal régebb óta igénybe vettem volna ezt a szolgáltatást, de így is meg vagyok elégedve az eredménnyel. Reményeim szerint, a ruhatisztító még hosszú évekig az életem része maradhat, és persze azt is remélem, hogy ilyen közel lesz hozzánk a továbbiakban is, így nem kell majd messzire mennem, hogyha valamilyen fontos ruhám vagy egyéb textíliám van, ami tisztításra szorul. És persze mindenki másnak is csak azt tudom ajánlani, hogy próbálja ki ezt a lehetőséget is, hogyha elege van már az otthoni praktikákból, és néha profi kezek alá adná a számos feladatok egyikét otthon.