Legújabb szerzeményünk: a beépíthető hűtőszekrény

beépíthető hűtőszekrény1_1

A beépíthető hűtőszekrény előnyeiről röviden

Amikor az ember hűtőszekrényt választ, többfajta lehetősége is van. Klasszikus kialakítás, hűtőláda, alul hűtő és felül fagyasztó vagy éppen fordítva. Számomra a beépíthető hűtőszekrény egyfajta szükséglet és álom is volt egyszerre. Nemrég új házba költöztünk, ahol szinte minden tökéletesnek bizonyult. Nagy világos nappali, hatalmas ablakok, szép kilátás, a közüzemi bekötések tökéletesen működőképesek. Persze a legtöbb házat át kell alakítani még mielőtt az ember beköltözne, azonban az alapok nagyon jók voltak. A konyha az egyik hátránya azonban az új háznak, egy kicsit túl kicsi ahhoz, hogy kényelmesen el lehessen benne férni. Ezért döntöttünk amellett, hogy hagyományos konyhabútorok helyett inkább beépíthető szekrénysort alkalmazunk egy részen.

A beépíthető hűtőszekrény előnyei

A beépíthető hűtőszekrény és szekrények nagyon jó helyspórolási lehetőséget jelentenek. Általában a konyhaszekrények és a hűtő is kiálló darabok, amelyeket kerülgetni kell, szűk átjárási lehetőséget biztosítanak. A kiálló részek és a sok különálló darab vizuálisan is kisebbítik a teret, ami egy amúgy is kicsi helyiségben nem éppen előnyös kialakítást jelent az ember számára. A beépíthető hűtőszekrény azonban egy teljesen más kategória. Akár szekrénysorba, akár a falba építjük, bele tud simulni a környezetébe. Persze utóbbi akkor lehetséges, hogyha az ember olyan házat vásárol, ami már önmagában beépíthető hűtőszekrényre van felkészülve, azonban a szekrényes megoldás sem utolsó.

beépíthető hűtőszekrény1_2

Talán furcsán hangzik, de egy beépíthető hűtőszekrény még a diétában is segíthet. A legtöbb lakásban a fehér hűtőszekrény kiemelkedik a többi konyhabútor közül, könnyen arra eshet a pillantásunk abban a pillanatban, hogy belépünk a helyiségbe. Persze ha célirányosan érkeztünk, akkor mindenképpen fogyasztani fogunk, amikor azonban a ház kialakítása gyakorlatilag átjáróként használja a konyhát, a hűtő jelenléte csábító hatást kelthet és az ember bizony ki is nyitja azt.

Számomra ez igazán újdonságként hatott. Amikor beszereltük a beépíthető hűtőszekrényt, egyszer csak azt vettem észre, hogy a hasonló színe és környezetbe simuló kialakítása miatt gyakorlatilag észre sem veszem a jelenlétét, amíg konkrétan nincsen rá szükségem. Így amikor csak átsétáltam a konyhán, nem éreztem azt, hogy meg kell néznem, hátha van valami finom falat a hűtőszekrényben, hiszen fel sem tűnt a hűtő megléte. Persze ettől az ember nem fog komoly súlyokat fogyni, azonban egy kis hasznos trükknek ideális.

A beépíthető hűtőszekrény hátrányai

Beszéljünk egy kicsit a hátrányokról is. Ahogy mindennek, a beépíthető hűtőszekrény megvásárlásának is vannak árnyoldalai. Ez lehet rögtön az ára, ami általában magasabb, mint a klasszikus hűtőké. Persze ez nem feltétlenül jelent problémát, hogyha az ember nagyobb összeget szán a lakás berendezésére, akkor azonban nem feltétlenül a legjobb döntés, hogyha a büdzsé alacsony. Azért sem, mert az olcsó beépíthető hűtőszekrény feltételezhetően hamarabb is fog problémát okozni, és a beépítettsége miatt bizony a szerelése is problémásabb lehet, mint azt gondolnánk. Persze ez már inkább a szerelő gondja, azonban így mi is többet fizethetünk a szakembernek, mint egy átlagos hűtő esetében.

beépíthető hűtőszekrény1_3

A beszerelés is hasonló gondokat okozhat. Általában ehhez is szakember segítségére lehet szükség. A végeredményért azonban megéri. Ugyan nem olyan egyszerű a bekötés, mint a hagyományos hűtő esetében, nem csak be kell dugni az áramba egy drótot, mégis megéri a kisebb nehézség az esztétikai érték miatt.

Tapasztalatom a beépíthető hűtőszekrénnyel kapcsolatban

Én úgy érzem, megérte az árát a beépíthető hűtőszekrény, nem szívesen térnék vissza a régi kialakításhoz egy nagyobb konyhában sem. Ezek a darabok stílusosak, extra funkciókkal rendelkeznek és akár okoshűtőt is beszerezhetünk a fajtából. A miénk ugyan nem egy ilyen mértékben digitalizált fajta, azonban így is sok előnye van. A hűtőszekrény különböző polcai külön hőmérsékletre állíthatók, ami nagyon sok előnnyel járhat mindenki számára. Így nem csak arról van szó, hogy kevesebbet fogyaszt a hűtő, hanem arról is, hogy a különböző hőmérsékletet igénylő termékek is jobban eltarthatók ezzel a kialakítással. Gondoljunk csak bele, nem ugyanakkora hőmérsékletre van szüksége egy gyümölcsnek, mint egy tejterméknek, és így tovább. Akár 10 fokos különbségről is beszélhetünk. Számomra tehát nagyon jó lehetőséget jelent a beépíthető hűtőszekrény, mindent kényelmesen tudok tárolni, megfelelő hőmérsékletet tudok biztosítani az élelmiszereknek. A kis konyhám ennek a lehetőségnek hála nem is tűnik olyan kicsinek többé, azonban annál is modernebb, ezért szívesen főzök benne, mégsem jár az eszem a hűtőszekrény tartalmán akkor is, amikor csak átsétálok a konyha mellett. Én tehát nagyon meg vagyok vele elégedve, bárkinek bátran merem ajánlani ezt a kialakítást. Szerintem nem fogja az ember megbánni a bele fektetett pénzt. Sok előnnyel rendelkezik és persze a hátrányai is inkább csak nézőpont kérdései, nem mindenkinek okozhatnak különösebb gondot.