Hogy működik a fotóstúdió bérlés?

fotostudio-berles-pic3

Mikor indokolt a fotóstúdió bérlés?

A mai technológiákkal egy kicsit mindannyian fotósokká leszünk, hiszen kinek ne volna legalább egy olyan applikáció a telefonján, amin vagy tucatnyi filterből lehet válogatni. De persze az igazi fotós nem attól fotós, hogy macskabajszot meg műsminket tetet egy-két filterrel a szelfikre. A fotóstúdió bérlés például kifejezetten nem olyasmi, amit az önjelölt szelfi-hercegnők megkockáztatnának. Ehhez azért már kell némi elhivatottság, annyi szent.

Már csak azért is, mert a fotóstúdió bérlés bizony pénzbe kerül. Cserébe lehet némi elvárásunk is ezzel a szolgáltatással kapcsolatban. A fontos az, hogy ne azon nyomban rohanjunk egy olcsó fotóstúdió oldalára, amint megkaptuk életünk első teleobjektíves gépét. Ehhez azét előbb meg kell tanulnunk bánni a kameránkkal, a fényekkel, és úgy egyáltalán sok gyakorlásra és hibára van szükségünk, hogy igazán érteni és értékelni kezdjük azt, amit egy fotóstúdió bérlés kínálni tud.

fotostudio-berles-pic2

Mit várjunk a fotóstúdió bérlés kapcsán?

Amikor már kellően sokat gyakoroltunk a szabad ég alatt, vagy akár a saját házi kis fotósarkunkban és úgy érezzük, már nincs több, amit tanulhatnánk, akkor jött el a továbblépés ideje. Ilyenkor érdemes még a fotózás napja előtt elmenni a stúdióba és körülnézni. persze jó, ha előbb odatelefonálsz, mert bármikor mész is, simán lehet, hogy épp munka zajlik, és nem tudsz csak úgy becsattogni, hogy mindent megnézegess. De fontos ez a terepszemle, hogy tudd, milyen adottságai vannak a helynek, és persze azért is, hogy ihletet kapj, és ne a fizetős időd menjen azzal, hogy állsz és gondolkodsz,mit hova kéne.

Így amikor eljön a fotóstúdió bérlés napja, te mát kész tervvel és koncepcióval érkezhetsz. Ez fontos is, hiszen eleve amíg beállítod a lámpákat, derítőket, árnyékolót, hátteret, fényeket, stb… hát az bizony idő. Pláne, ha még kezdő vagy és esetleg egyikről-másikról nem tudod pontosan, hogyan kell kezelni. Ilyen esetekben nincs mit szégyellni, hiszen mindenki volt egyszer kezdő. Csak szólj az asszisztensnek, vagy akitől az eszközöket bérled és biztosan segít mindent megfelelően beállítani. Szánj azért rá némi időt, ha még nem vagy ebben rutinos. És természetesen szánj a költségkeretedből is a bérlésre. Amennyire lehet, ne ott a helyszínen jusson eszedbe, hogy hű, de jó lenne még egy lámpa, mert akkor lehet már nem lesz egy se szabad. Ha előre lefoglalod és kibérled, akkor viszont ilyen probléma biztosan nem lesz.

Ha túl vagy a beállításokon, akkor indulhat maga a fotózás is. Feltéve, hogy nem kell sminkesre, fodrászra vagy bármiféle modellre várakoznod. Ez persze attól függ, hogy a fotóstúdió bérlés milyen fotózást takar, és ebben persze már neked kell otthon lenned. Tanulni kell azt is, hogyan hass a többi emberre, hogy ne húzzák az időt, és azt is, hogyan kell beszélni a modellel, hogy ellazuljon, hiszen nem mindig fogsz profi modelleket fotózni. Lehet sokszor egy megrendelőt, aki csak az önéletrajzába szeretne friss képeket. És ekkor jön végre a java, amit igazán élvezhetsz. Azért figyeld az időt, hogy ne húzzátok tovább a megbeszéltnél és át tudjátok annak rendje módja szerint adni a termet az utánad következőnek.

Miben más egy berendezett fotóstúdió bérlés?

Berendezett fotóstúdió bérlésre általában valamilyen tematika alkalmával kerül sor. Jellemzően az ünnepek előtt, netán Halloween tájékán szokott előfordulni, amikor a családok közös képeslapot szeretnének kiküldeni. A karácsonyi fotóstúdió bérlés persze szezonális, de elég népszerű is ahhoz, hogy a legtöbb stúdió kialakítja a maga kis dizájnját. Ennek számodra az az előnye, hogy nem kell külön berendezd a helyszínt, egyesével díszeket aggatnod a fára, ez már készen vár. Egyes helyeken kérheted a színvilágot – hiszen van, aki az ezüst-kék párosításért rajon, más a klasszikus piros-aranyat keresi.

fotostudio-berles-pic1

Egész évben kapós azonban a vintage fotó stúdió, amikor századfordulós, de inkább húszas évek hangulatú berendezésre számíthatsz. Ruhát persze az esetleges modelljeidnek, illetve kiegészítőket, frizurát neked, avagy nektek kell ettől még intézni. De a tapéta színén és mintázatán legalább nem kell rugóznod.

Mit ad a fotóstúdió bérlés?

Bizonyos képeket sokkal hatékonyabban tudsz úgy elkészíteni, ha fotóstúdió bérlés kapcsán irányítani tudod a környezetet. Ez jelentheti a kellékek, háttér befolyásolását, de sok esetben inkább a fényviszonyokra értjük. Gyönyörű képeket lőhetsz a szabadban, de szinte sehol máshol nem változnak olyan gyorsan a fényviszonyok. Állítgathatod a bárányfelhők átvonulásakor az objekítvet agyba-főbe. Ehelyett egy fotóstúdióban egyszerűen csak rászánsz tíz-tizenöt percet az elején arra, hogy a rolót, árnyékolót beállítsd, és már fotózhatsz is. Sőt, kipróbálhatod ugyanazt a beállítást eltérő fények mellett is. Úgy összességében annyit játszhatsz vele, amennyit csak akarsz.