Érdemes kipróbálni a ponyvás teherautó bérlést?

ponyvás teherautó bérlés1_1

Mikor vegyük igénybe a ponyvás teherautó bérlést és milyen esetben ne?

A ponyvás teherautó bérlés jó lehetőség mindazok számára, akik valamilyen nagyobb dolgot szállítanának, vagy nagyobb mennyiséget szeretnének eljuttatni egyik helyről a másikra. A ponyvás teherautó bérlés persze magánszemélyeknek is jól jön időnként, azonban a különböző vállalkozások tudják talán a legjobban kihasználni a nagyobb járművek bérlési rendszerét. Nézzük meg, milyen feltételei vannak a kölcsönzésnek, és mikor érdemes inkább valamilyen más szállítási formát igénybe vennie az embernek.

A ponyvás teherautó bérlés: ki bérelhet és ki nem?

A ponyvás teherautó bérlés mindenki előtt nyitott lehetőség, azonban a teherautó vezetőjének megfelelő vezetői engedéllyel kell rendelkeznie. Ez azonban egy evidens dolog, ha nincs ilyen ember a környezetünkben, nem is tudnánk mit kezdeni egy ponyvás teherautóval. A bérlésnek vannak persze ezen kívül is feltételei, amelyek eltérhetnek a különböző cégeknél. Általánosságban véve utána nézhetünk annak, hogyan lehet elszámolni a költségeket, hogy biztosítást kell-e kötnünk a szerződésben, és persze nem árt néhány olyan dologról is tájékozódni még a konkrét bérlés előtt, mint például, hogy milyen a jármű állapota, esetleg van-e valami, amire figyelni a vezetés során, és persze érdeklődhetünk, hogy hogyan szeretnék a benzintankot viszontlátni. Ez eltérő lehet minden cégnél, egyesek a teli tankot preferálják, hogyha azzal is engedték útnak az embert, máshol a benzinköltség nagy része gyakorlatilag a bérleti díjba foglalva szerepel.

ponyvás teherautó bérlés1_2

Mikor nem lehet szó ponyvás teherautó bérlésről?

Persze nem mindig jó ötlet a ponyvás teherautó bérlés. Ez több okból is előfordulhat. Van, hogy a járművet megtaláltuk helyesen, de a bérlési formát nem nekünk találták ki. Ez általában egyes vállalkozások esetében fordulhat elő. Nézzük meg, vegyünk elő egy füzetet, és kezdjünk el számolgatni. Hetente vagy havonta hányszor lenne szükségünk a ponyvás teherautó bérlésre? Milyen mennyiséget tudnánk ez idő alatt elfuvarozni és milyen távolságban? Megeshet, hogy jobban jár az ember egy futárcég megbízásával, hogyha sok a csomag vagy éppen túl kevés. Esetleg az is szóba jöhet, hogy az ember saját maga egy kisebb autóval kiszállítja a megfelelő helyre a termékeket. Az is lehet persze, hogy a költségesség miatt még egy saját jármű is megéri, bár ez kezdő vállalkozások esetében igencsak kockázatos vállalkozás lehet.

Akadnak olyan esetek, hogy a bérlés ötlete jó, azonban a járművet nem találtuk el. Ilyenkor persze még mindig könnyebb dolga van az embernek, főleg, hogyha egy olyan cégtől kölcsönözné vagy kölcsönözte a járművet, ahol másfajta szállítóeszközök is vannak. Így csak egy egyszerű szerződésmódosításra, vagy új szerződésre lesz szükség, attól függ, hogy milyen szerződésünk volt korábban. Hogyha a különböző járművek bérléséről szeretnénk többet megtudni, ide kattintva tehetjük meg: http://www.hatarauto.hu/tehergepkocsik/.

A ponyvás teherautó bérlés előnyei

A ponyvás teherautó bérlésnek persze számos előnye van. Nem kell saját járművet vásárolnunk, nincs szükség karbantartásra, biztosításra, vizsgáztatásokra. Ezeket a nagyobb költségeket mind az embernek, vagyis sokszor a cégnek kellene állnia, ami persze nem mindig jövedelmező. Kezdő vállalkozóként jobb, hogyha az ember nem is fog ilyenbe. Néha még hitelt is felvesznek az emberek, mert tartanak a bérlés rendszerétől, azonban semmi okuk az aggodalomra, találhatnak olyan megoldást, amelyből jól jöhetnek ki, hogyha a ponyvás teherautó bérlést választják.

Az előnyök közé tartozik már maga a tény is, hogy a vállalkozások így bátran merhetnek terjeszkedni, több helyre eljuttatni a termékeiket. A szállítás igazi lehetőség arra, hogy megvesse az ember a lábát az üzlet világában, és sokak által ismert termék gyártását biztosíthassa.

ponyvás teherautó bérlés1_4

De miért pont a ponyvás teherautó bérlés?

A ponyvás teherautó bérlés a legáltalánosabb bérlés, hogyha nagyobb szállítmányozásról van szó. A dobozos teherautó bérlése többe kerül, és a legtöbb esetben hasztalan védelmet biztosít. Hacsak nem aranyrudakat szállít az ember, akkor nincs igazán szükség a ponyvánál is erősebb anyagra. Ismerős fogalom lehet még a platós teherautó, amit szintén lehet kölcsönözni sok helyen. Ennél már egy kicsit szűkebb, vagy inkább más jellegű a szállítási köre. Ezzel főleg szóródóanyagokat szállítunk, ilyen a sóder, a murva, a bazalt, a homok vagy a föld. Építkezésekhez elengedhetetlen, vállalkozásoknál kevésbé éri meg, még ha egyébként el is férne rajta a szállítandó termékünk. A platós teherautó kevésbé védett, maximum letakarni tudjuk vele az árut, ami azonban nem jelent nagyobb biztonságot. A ponyvás teherautó bérlésnél azonban minden megvan. A nagy hely, a csapadék elleni védelem. Persze arra azért érdemes figyelni, hogy ilyen módon az ember nem szállíthat különféle hőmérsékletet igénylő árukat, élelmiszereket. Ezekre is találhatunk azonban megoldást a hűtőautóban, amely hasonlóan kisebb-nagyobb raktérrel rendelkező teherautó vagy kisteherautó lehet.

A különböző teherautók bérlése tehát remek lehetőség mindazok számára, akik vállalkozásuk fellendítéséhez terjeszkednének, vagy egyszerűen csak nagyobb szállítmányt kell eljuttatniuk viszonylag messze. Ez történhet rendszeresen vagy egyszeri alkalommal, a kölcsönzésnél nincsenek igazán határok erre nézve. Érdemes tehát megfontolni lehetőségként, és talán még ma kiválasztani egy szimpatikus kölcsönzőt.