Amivel a bolhák ellen védekezni érdemes: a Foresto nyakörvről

foresto-nyakorv-pic2

Az újgenerációs Foresto nyakörv

Itt a tavasz. Ilyenkor nyílnak a virágok, melegebb lesz az idő, éledezik a természet, és vele együtt éledeznek a rovarok is. Ilyenkor nem csak magunkra kell különösen odafigyelnünk, hanem a házikedvenceinkre is, ezért most a Foresto nyakörvről szeretnék részletesebben beszámolni, és hogy miért érdemes éppen ezt a nyakörvet vásárolni.

foresto-nyakorv-pic3

Tavaszi készülődés a Foresto nyakörvel

Tavasszal a kedvenceink esetében is számolnunk kell néhány változással. Ilyen a szőr hullatása, ami sokszor kellemetlen lehet, hogyha a kutya vagy a macska a lakáson belül hullatja a szőrzetet. Ezt persze megkönnyíthetjük, hogyha hetente egy-két alkalommal kifésüljük az állat szőrét. Ez azonban valóban csak kellemetlenség, ennél sokkal komolyabb problémákkal is szemben találjuk magunkat a melegebb idővel együtt. Ilyenkor kell legjobban félnünk a bolháktól és kullancsoktól. A bolhák ártalmatlanabb lényeknek tűnnek, azt mondják, amelyik kutya nem bolhás, az nem is kutya. Azonban a kellemetlen betolakodók számos betegséget hordozhatnak, és komoly bőrbetegséget válthatnak ki az állatból. Gondoljunk csak bele, hogy milyen lehet egész nap apró csípéseket elviselni. Nos, ezt nem csak magunkon nem szeretnénk érezni, de az állatunkat sem szeretné gondos gazdi ennek kitenni. A csípések nem csak fájdalmat okoznak az állatnak, de ezután a seb viszketni kezd, amire a mászkáló állatok rátesznek egy lapáttal. Kiscicák és bundásabb szőrrel rendelkező kutyáknál nagy segítséget jelenthet egy extra fürdő, amikor az ember kifésüli ezeket a betolakodókat, és egyesével szétnyomkodja őket a körömhegyével. Ez azonban hosszútávon nem jelent tényleges megoldást, csupán egy pillanatnyi nyugalmat jelent az állat számára, amíg a bolhák ájultan tartózkodnak a bundájában vagy éppen menekülni próbálnak. A víz segíthet a már meglévő sebek nyugtatásában is.

Ahhoz azonban, hogy hosszútávon ne kelljen a bolhákkal szenvednie az állatnak, gondoskodnunk kell arról is, hogy ne térjenek vissza. Ezt a legegyszerűbben nyakörvvel tehetjük, amelyek közül a Foresto nyakörvet tudom ajánlani. Könnyedén beszerezhető, csupán egyetlen kattintással már a megrendelő oldalára is juthatunk: https://www.petnet.hu/gyarto/Foresto-326 A nyakörv előnye, hogy egész nap az állaton van, és nem jár kellemetlenséggel. Érdemes továbbá már csak azért is rátenni az állatra, hogyha az elcsatangol – a macskáknál gyakori – mások is tudják, hogy vannak gazdái. Esetleg bilétát is tűzhetünk megfelelő elővigyázatossággal a nyakörvre, amely tartalmazza a címünket és telefonszámunkat. A bolhák ellen érdemes az állat fekhelyén is védekezni, amit valamilyen por állagú szerrel szokás kezelni.

A másik ellenséggel a Foresto nyakörvvel

Az állatok másik nagy ellensége a kullancs. Sokszor tapasztalhatjuk, hogy a kedvencünk egy ilyen lénnyel tér haza a bundájában. Ilyenkor a szőre szétáll egy részen, és egy kis kiemelkedésként látszik a kullancs, vagy annak csípése. Mivel az állatok sokszor járnak magasabb fűben, és a macskák különösen szeretnek termőföldeken vadászni, a kint tartott kedvenceknél nem lesz szokatlan jelenség, ha kullancsot talál az ember. Ezek általában nem okoznak különösebb betegséget számukra, azonban annál komolyabb betegségeket hordozhatnak, csak így, feltételes módban. Azt tudjuk, hogyha saját magunkon találunk egy csüngő kis kullancsot, semmiképpen nem szabad óvatlanul megszabadulni tőle, és minél előbb orvoshoz kell fordulnunk vele. Az állatok esetében is különösen oda kell figyelnünk rájuk. A Foresto nyakörvet ezért tudom ajánlani, hiszen nem csak egy egyszerű bolhanyakörv, de a kullancsokat is távol tartja az állatól, így ha nem minden egyes kullancsot tart majd távol, de bizonyára kevesebb alkalommal kell majd a macskánk vagy a kutyánk miatt aggódnunk, hogy kullanccsal együtt jön elő a kert végéből.

foresto-nyakorv-pic1

A Foresto nyakörv előnyeiről

Még néhány szót szeretnék szólni kifejezetten a Foresto nyakörvről. Sok nyakörv esetében tapasztalhatjuk továbbá, hogy kellemetlen szagot áraszt, amit a macska vagy a kutya sem szívlel, és mindent megtesz annak érdekében, hogy megszabaduljon a kellemetlenségtől. A Foresto nyakörv azonban szagtalan, így nem fogja az állatot sem zavarni a kellemetlen illat. Ez azért nagyon fontos, mert a kijáró macskák esetleg az utca közepén tornáznák ki magukat belőle, ami több ezer forintos nyakörvek esetében nem kis kárt jelenthet a család számára. A Foresto nyakörv szagtalansága tehát nagy előnyt jelent. Emellett a nyakörv vízálló is, így a hatása nem múlik el az első esőzésnél, és fürdetésnél sem jelent végzetes problémát, hogyha véletlenül az állaton hagyjuk azt. Fontos tudni továbbá a Foresto nyakörv kapcsán, hogy egy bizonyos életkor, vagy testsúly felett alkalmazható. Érdemes lehet továbbá arról is érdeklődni, hogy vemhes és szoptatós anyakutyák és macskák esetében mi a teendő a nyakörvvel.

Érdemes tehát már most beszerezni egy Foresto nyakörvet, amíg még nincs igazán nagy hőség, és a rovarok sem olyan aktívak, hogy amikor eljön majd az igazi rajzási időszak, a kedvencünk megfelelő védelemben játszhasson a legmagasabb fűben is, és ne kelljen a bolhák miatti viszketéstől szenvednie.