A szemüveghordás számos előnye

szemüveg-pic2

Szemüvegesnek lenni igenis jó!

Sokan nem szeretnek szemüveget hordani, és emiatt inkább el sem mennek a szemészetre vagy az optikushoz, hogy jobban lássanak. Én személy szerint nagyon is szeretek szemüveget hordani, sok előnyét látom és sokkal kevesebb hátrányát, így egy kicsit magamról is szeretnék majd írni, mint a tömeggel szembemenő példa. Megnézzük továbbá, hogy mi lehet annak az oka, hogy mások negatívan gondolkoznak erről a kiegészítőről, és milyen alternatívák vannak azok számára, akik valóban nem szeretik a látásjavítás ezen módját.

Hogyan lehet valakinek szemüvege?

A szemüveg a legkézenfekvőbb módja a látás javításának. Legyen szó távollátásról, közellátásról vagy a kettő ötvözetéről, hatásosan képes korrigálni a szem romlását, és a cilinderre is kaphatunk hozzá megfelelő lencsét. Ahhoz, hogy erre lehetőségünk legyen, először egy optikushoz (14 év alatt szemészhez) kell ellátogatnunk, majd elkészíttetni a szemüveget. Néhány napot vesz csupán igénybe az egész, mégis egy életre megváltoztathatja azt, hogyan látjuk a világot – szó szerint. Ne éljünk félhomályban, csak hogy ne kelljen egy kiegészítőt hordanunk. A szemüvegnek ráadásul számos előnye is van, így ezekre térnék át.

szemüveg-pic3

Ápol és eltakar: a szemüvegről

Sokan azért ne szeretik a szemüveget, mert rossz emlékeik vannak az általános iskolából. Ma már azonban ennél sokkal árnyaltabb a helyzet, a gyerekek nagy része rosszul lát, és így látásjavításra van szüksége. A felnőttek körében is egyre elterjedtebb ez a kiegészítő, valószínűleg nagyban beleszámít a szemek romlásába az informatika felvirágzása. Felnőttként senki nem fog minket kiközösíteni vagy pápaszemesnek hívni, sőt még néhány dicséretet is bezsebelhetünk egy jól megválasztott darabnak hála. A szemüvegnek ráadásul rengeteg előnye van. Ápol és eltakar, ahogy a cím is mutatja. Hogyha valaki félénkebb, visszahúzódóbb személyiség, kap egy kis személyes burkot maga köré. Ez persze nem azt jelenti, hogy aki extrovertált, annak is el kell bújnia, természetesen minden magán a személyiségen múlik, és valaki egy lencsével a szeme előtt is lehet a társaság középpontja. Sőt, még jó poénokat is lehet vele mesélni, milyen kalandjaink támadtak a téli párásodással vagy mi történik akkor, ha az ember elfelejti hová tette a szemüvegét, de nem találja meg, mert nem lát rendesen. Emellett jól jöhet azoknak a nőknek, akik nem kedvelik a sminket, de ezt valamivel leplezni szeretnék, míg azok számára, akik imádják a kozmetikumokat, nem jelenthet gondot, hogyha egy kicsit erősebben kell kifesteniük magukat a lencsék miatt.

Emellett a szemüveg vonzerő is. Remekül lehet flörtölni vele, ha megfelelő eszközként kezeljük, és persze az arcunk formáját is ellensúlyozhatjuk vele, hogyha valaki úgy érzi, erre lenne szüksége. A keretek hatalmas választéka megadja számunkra azt a szabadságot, hogy olyanná alakítsuk az arcunkat, amilyenné csak szeretnénk. Vannak örök érvényű divatok, olyan fajták amik mindenkinek jól állnak, és amelyek most nagy divatnak örvendenek. Érdemes természetesen olyan terméket választani emellett, amely nem csak az ízlésünknek megfelel, de jól is áll az arcunkon, hiszen a fő mégis az, hogy előnyösen hasson a keret. Ehhez remek lehetőséget kínál online az eOptika oldala, ahol a megvásárolni kívánt kereteket egy fotónkhoz próbálhatjuk. Ráadásul most rengeteg akciós szemüvegkeret közül is válogathat az ember, így én mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az oldalt: https://eoptika.hu/kategoriak/szemuveg-akcio.html.

szemüveg-pic1

Ha mégsem a szemüveg az igazi

Természetesen nem mindenkinek a szemüveg lesz az igazi. Érdemes tehát arról is ejteni néhány szót, mely további lehetőségekkel élhet az ember. Először is, tekintsük meg a kontaktlencséket, amelyek kényelmesek, egyszerű de szigorú tárolási szabályok vonatkoznak rájuk és nem változtatnak az ember arcán. Hátrányuk közé tartozik azonban, hogy évi több tízezer forintot kell a használatukra költeni, és nem váltják ki teljesen a szemüveget. Emellett érdemes megfontolni a döntés előtt, hogy elég felelősségteljesek vagyunk-e a hordásához. A tisztítás és a mindennapi tárolás nem véletlenül van szigorú szabályokhoz kötve, ugyanis konkrétan a szemre helyezzük a lencsét, így kitesszük a kórokozók bejutásának a szemünket. Azonban a megfelelő tisztítással szinte veszélytelen megoldást jelent.

Azok számára, akiknek várhatóan nem romlik tovább látása, jó megoldás  lehet a lézeres szemműtét, amely egyetlen alkalom után megoldja egy életre a problémát. Tudni kell azonban, hogy a műtét ára nem két forint, és sokan félnek is a kezeléstől. Mégis érdemes lehet elvégeztetni, azok számára, akik kellemetlennek találják mind a lencse, mind a keret viselését. Színészek, énekesek gyakran veszik igénybe ezt a megoldást, de persze mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, habár én még mindig az első megoldást találom a legkényelmesebbnek, legelőnyösebbnek, ez mindenki számára egyéni. Nem szeretnék senkit befolyásolni, de annyit mindenképpen elmondanék, hogy nem érdemes elkeseredni, hogyha az embernek látásjavításra van szüksége, mert több egyszerű megoldás is létezik már erre a kellemetlenségre.