A legjobb munkásszálló Budapesten

munkasszallo-budapest-pic1

Munkásszálló Budapesten? Így lehet választani

Amikor valaki a fővárost emlegeti, bizonyára a tömeg, a látnivalók és a számos munkalehetőség jut az ember eszébe. Bizony, vízfejű országban élünk, ahol Budapest vonzásköre hatalmas, sajnos mégsem tud mindenki legfeljebb egy-két óra utazással eljutni oda. Sokan választanak ezért albérletet, és akár még a szobán is képesek osztozni, csak hogy itt dolgozhassanak. Azonban minden kezdet nehéz. Így jön képbe a munkásszálló budapesti lehetősége. Miért is lehet érdemes ezt a szállásfajtát igénybe venni éppen az ország központjában, és vajon meddig érdemes ezt megtenni? Erről szeretnék egy kicsit részletesebben is írni mindazok számára, akik még csak terveznek a fővárosban dolgozni, de egyelőre nem tudják, hogyan tehetik ezt meg.

A munkásszálló Budapesten: mikor éri meg?

A munkásszálló Budapesten is csak munkásszálló, gondolhatná az ember. A legtöbb nagyvárosban találhatunk ilyen ideiglenes kollégium-szerű szálláslehetőséget, azonban mégis nagy jelentősége van több esetben is. Egyik ilyen az időszakos munka, amikor egy pécsi embert felkérnek, hogy a fővárosban dolgozzon néhány napig vagy hétig. De megéri ez vajon a szakembernek is? Hogyha valamilyen olcsó szálláshelyet tud igénybe venni, akkor biztosan, mégis sokan csak a hotelekről hallottak, amik a többszörösét kérik el egy-egy ott töltött éjszakáért. A munkásszálló Budapesten persze nem csak erre jó. Ha valaki még csak tervez felköltözni valamilyen új munkalehetőség miatt, akkor alap esetben rögtön albérlet után kéne kutatnia, majd két-három hónapra előre ki is fizetnie azt, mire egyáltalán eljuthatna addig, hogy dolgozzon is. Ekkora tőkéjük sokaknak nincs, amit egy jobb munkába fektetnének, pedig a lehetőségük és a képességeik mind meglennének ahhoz, hogy egy jó fővárosi munkahelyet találjanak.

munkasszallo-budapest-pic5

Ilyenkor egyfajta reménysugárként bukkanhat fel számunkra a munkásszálló Budapesten is, hiszen nem egy állandó lakhelyről beszélünk, ráadásul rendkívül olcsón hozzá is tudunk férni. Nem kell ott élnünk huzamosabb ideig. Elég, ha csak néhány napról van szó, már az is hatalmas segítséget jelent az embernek. Hogy miért? Mert néhány nap alatt általában ki is derül, hogy az ember alkalmas-e a megkapott munkára, hogy tartósan megéri-e Budapesten maradni vagy sem. Ilyenkor ha a válasz nemleges, akkor sincs miért kétségbe esni, hiszen ott marad számunkra a lehetőség, hogy fogjuk magunkat, és hazautazzunk. Nem vesztünk el több havi lakbért, nem kell minden egyes holminkkal együtt új szállást találni, és csak néhány ezer forintunk bánta az egészet, de legalább adtunk magunknak egy lehetőséget a jobb életre és munkakörülményekre. Persze ekkor sem feltétlenül kell feladni, hiszen a főváros rengeteg munkalehetőséget rejteget.

A munkásszálló Budapesten: ilyen igényeink lehetnek

Persze a munkásszálló Budapesten nem hotel, ne is legyenek ilyen igényeink. Itt valóban inkább egy kollégiumról van szó felnőtt emberek részére, akik összetétele ráadásul napról napra változhat akár. Attól függően, hogy mennyit szeretnénk a szállásra költeni, az egész nagy szobáktól kezdve a nagyobb privát szférát biztosító szobákig válogathatunk. Ezekről könnyen tájékozódhatunk az interneten a munkásszálló Budapest környéki lehetőségei között böngészve, vagy egyszerűen itt, a linkre kattintva. Persze a főváros hatalmas, így érdemes azt a szállót kiválasztani, ami helyileg is jó elhelyezkedéssel bír, tehát közel található a leendő munkahelyünkhöz. Így akár a bérlet árát is könnyen megúszhatja az ember, ami felnőttként annyira nem is csekély összeg. Persze ennek akkor van igazán értelme, hogyha egy ideig tényleg csak a munkára szeretnénk koncentrálni, hiszen a város felfedezése is az élmény része, ezért is éri meg itt dolgozni, nem pedig valamelyik kisvárosban letelepedni.

Érdemes továbbá érdeklődni jelen helyzetben a koronavírussal kapcsolatos szabályokról még a beköltözés előtt, hogy az ember felkészülve érkezhessen a szállásra. Ha pedig már a higiénia kérdéséig eljutottunk, akkor érdemes lehet meggyőződni arról, hogy hány ember fog közös mosdót használni, mennyit kell majd rá várnunk esetleg, vagy emiatt korábban felkelnünk. Ha ezzel kapcsolatban is komolyabb igényeink vannak, az ilyen dolgokat még a foglalás előtt tisztáznunk kell.

Ilyenek tehát a munkásszálló budapesti lehetőségei

Nem sokban térnek el a vidéki nagyvárosoktól a munkásszálló budapesti lehetőségei, azonban itt nagyobb a választási lehetőség. Egy vidéki nagyvárosban általában két-három választási lehetőség között kell megtalálnunk a megfelelőt, itt azonban sokkal bővebben válogathatunk, így az igényeinknek megfelelő szállást is egyszerűbb lehet találni. Azonban ne csak kötelességként fogjuk fel a munkásszállóra való költözést. Egy munkásszálló Budapesten igazi kaland, sok külföldi munkással is megismerkedhetünk, új kultúrákat ismerhetünk meg, miközben mi is találhatunk egy olyan állást, amely a legjobban megfelel az igényeinknek és a képességeinknek. Én tehát csak ajánlani tudom a szállásnak ezt a formáját mindazok számára, akik valamilyen egyszerű, olcsó, mégis igényesebb megoldást keresnek a szállásuk szempontjából.